Volejbal: VKP Bratislava - Chemes Humenné 3:0 v 2. zápase finále play off

20.04.2006 Celý región

Bratislava 20. apríla (TASR) - Volejbalisti VKP Bratislava po stredajšom hladkom víťazstve 3:0 nezaváhali ani v druhom finálovom súboji play off, v ktorom zd...
Bratislava 20. apríla (TASR) - Volejbalisti VKP Bratislava po stredajšom hladkom víťazstve 3:0 nezaváhali ani v druhom finálovom súboji play off, v ktorom zdolali Chemes Humenné rovnakým pomerom setov. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa tak ujali vedenia 2:0 a dobre sa naštartovali na zisk svojho už deviateho titulu. Teraz ich však čakajú v sobotu a nedeľu (22. -23. apríla, 18.00) dva zápasy na palubovke svojho finálového súpera.

VKP Bratislava - Chemes Humenné 3:0 (27, 17, 23)
81 minút
rozhodovali: Daruľa, Holan
500 divákov
Na zápasy: 2:0

VKP: Nemec, Stehlík, Pělucha, Haník, Demeter, Kohút, libero Hody (Roštár, Patúc, Joščák)
Humenné: Mikula, Pollák, Matta, Hriňák, Kašper, Katona, libero Vajda (Kríž, Jakubov)

Humenčanom sa hneď v úvode podarilo to, čo im nevyšlo v stredu. Dostali sa prvý raz v tejto sérii do vedenia, ale to im vydržalo len do stavu 4:2. Potom domáci pri Nemcovom podaní otočili na 6:4. S blížiacim sa koncom setu hostia 3-4 bodové vedenie VKP postupne sťahovali a vyrovnali na 18:18. Potom dokonca dvakrát viedli (20:19, 21:20), ale v dramatickej koncovke boli úspešnejší domáci, keď premenili až piaty setbal. Hostí ale strata setu nevykoľajila a opäť mali lepší úvod. Od stavu 5:5, ale set ovládli policajti, ktorí sa začali presadzovať v útoku a na podaní a hostia postupne \"odišli\". V treťom sete Bratislavčania od stavu 5:5 viedli, no na viac ako tri body hosťom neušli. Tí v závere setu dokonca otočili na 17:21, ale domácim sa podarilo vyrovnať. Hoci ešte raz prehrávali (21:22) dopracovali sa k prvému mečbalu za stavu 24:22, ale tešili sa až po druhom.

Ivan Husár, tréner VKP: \"Dnes sme mali výrazne lepší servis a preto sme vyhrali 3:0. Najmä v rozhodujúcich chvíľach nás vždy podržal, a keď ho držíme hrá sa nám ľahšie. Bolo nám jasné, že Humančania si svoju prvú prehru vydiskutujú a dnes už neboli takí demoralizovaní neúčasťou svojho smečiara Beňu. \"
Štefan Hronec, tréner Humenného: \"Podali sme lepší výkon ako v stredu, žiaľ v rozhodujúcich chvíľach sme sa dopúšťali vlastných chýb. Škoda najmä záveru tretieho setu, v ktorom sme neudržali nádejné vedenie. Dúfam, že doma finále ešte zdramatizujeme. \"
 

Vyberte región